ربات‌های سری

با پیشرفت روز افزون رباتیک و کاربرد آن در صنایع مختلف ساختار و مکانیزم جدیدی بیان شد تا بتواند پاسخگوی نیاز بشر باشد. در گذشته بیشتر از ربات‌های سری استفاده می‌شد. ربات‌های سری، مكانیزم‌هایی با زنجیره‌ها و اتصالات سینماتیكی باز بوده که اتصالات محرک موتور از یک پایه به یک پایانه امتداد دارند. در واقع در این ربات‌ها، اتصالات و مفاصل به صورت متوالی و سری هستند. این ربات‌ها فضای کار زیادی دارند اما به دلیل قرارگیری مفاصل به صورت متوالی معایب قابل توجهی نیز دارند از دقت پایین و سختی کم.

ربات‌های موازی

در واقع می‌توان گفت مکانیزم این ربات‌ها از مکانیزم انسان الهام گرفته شده است. همان طور که انسان‌ها برای بلند کردن اجسام از دو دست خود استفاده می‌کنند یا برای نوشتن و گرفتن قلم از چندین انگشت استفاده می‌کنند استفاده از مکانیزم‌های موازی می‌تواند مشکلات بازو‌های سری را بر طرف کند. از جمله ویژگی‌های ربات‌های موازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هر زنجیر معمولاً کوتاه و مستقیم است و به آن اجازه می‌دهد در برابر حرکات غیرضروری سفت و سخت باشد. به جای پیوسته بودن، خطا‌ها در محل قرارگیری یک زنجیره با سایرین میانگین می‌شوند و همین کاهش خطا باعث انجام حرکات نرم ربات می‌شود.
  • موتور‌های سنگین اغلب به صورت مرکزی روی یک سکوی پایه قرار می‌گیرند و حرکت بازو به طور کامل توسط پایه‌ها و اتصالات کنترل می‌شود. به دلیل کاهش جرم در اطراف اندام، می‌توان قطعه را نازک‌تر ساخت و در نتیجه محرک‌های سبک‌تر و حرکات نرم‌تر ایجاد کرد. بنابراین، میانگین ممان اینرسی ربات به دلیل متمرکز شدن جرم کاهش می‌یابد.

کاربرد ربات های موازی (ربات های کابلی موازی) در صنایع مختلف

  •  ربات‌های موازی در تصویر برداری از استادیوم های ورزشی
  •  ربات‌های کابلی ربو جرثقیل(حمل و نقل اجسام با ایمنی بالاتر)
  •  ربات‌های کابلی در بازتوانبخشی افراد
  •  ربات‌های کابلی امداد گر

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *