انقلاب صنعتی چهارم و اینترنت اشیا صنعتی(IIOT)

  انقلاب صنعتی چهارم به مرحله جدیدی در انقلاب صنعتی اشاره دارد که به شدت بر اتصالات متقابل، اتوماسیون، یادگیری ماشینی و داده های بلادرنگ تمرکز دارد. صنعت4.0 که شامل IIoT و تولید هوشمند است، تولید فیزیکی و عملیات را با فناوری دیجیتال هوشمند، یادگیری ماشینی و کلان داده تلفیق می کند تا یک اکوسیستم جامع تر و متصل بهتر برای شرکت هایی ایجاد کند که بر تولید و مدیریت زنجیره تامین تمرکز می کنند. در حالی که هر شرکت و سازمانی که امروزه کار می کند متفاوت است، همه آنها با یک چالش مشترک روبرو هستند – نیاز به اتصال و دسترسی به بینش در زمان واقعی در بین فرآیندها، شرکا، محصولات و افراد. اینجاست که صنعت4.0 وارد بازی می شود. صنعت4.0 فقط سرمایه گذاری در فناوری و ابزارهای جدید برای بهبود کارایی تولید نیست، بلکه در مورد ایجاد انقلابی در نحوه عملکرد و رشد کل کسب و کار شما است. دنیای تولید در حال تغییر است. برای زنده ماندن و پیشرفت در حال حاضر، باید مایل به سرمایه گذاری در انقلاب صنعتی چهارم باشید.

تاریخچه انقلاب‌های صنعتی

انقلاب صنعتی اول(ماشین بخار): اولین انقلاب صنعتی بین اواخر 1700 و اوایل 1800 میلادی رخ داد. در این دوره زمانی، تولید از تمرکز بر کار دستی انجام شده توسط مردم و کمک حیوانات کار به شکل بهینه‌تری از کار انجام شده توسط مردم از طریق استفاده از موتورهای آب و بخار و سایر انواع ماشین‌ابزار تکامل یافت.

انقلاب صنعتی دوم(الکتریسیته): با معرفی فولاد و استفاده از برق در کارخانه ها وارد دومین انقلاب صنعتی شد. معرفی الکتریسیته تولیدکنندگان را قادر ساخت تا بهره وری را افزایش دهند و به تحرک بیشتر ماشین آلات کارخانه کمک کرد. در این مرحله بود که مفاهیم تولید انبوه مانند خط مونتاژ به عنوان راهی برای افزایش بهره وری معرفی شد.

انقلاب صنعتی سوم(انقلاب دیجیتال): با شروع در اواخر دهه 1950، سومین انقلاب صنعتی به آرامی شروع به ظهور کرد، زیرا تولید کنندگان شروع به استفاده از فناوری های الکترونیکی و در نهایت کامپیوتری در کارخانه های خود کردند. در این دوره، تولیدکنندگان تغییری را تجربه کردند که تأکید کمتری بر فناوری آنالوگ و مکانیکی و بیشتر بر فناوری دیجیتال و نرم‌افزار اتوماسیون داشت.

 انقلاب صنعتی چهارم(اینترنت‌اشیا): در چند دهه گذشته، چهارمین انقلاب صنعتی به نام صنعت4.0 به وجود آمده است. انقلاب صنعتی چهارم تاکید بر فناوری دیجیتال را از دهه‌های اخیر با کمک اتصال به اینترنت اشیا دسترسی به داده‌های بلادرنگ و معرفی سیستم‌های فیزیکی-سایبری به سطح کاملاً جدیدی می‌برد.  انقلاب صنعتی چهارم رویکرد جامع‌تر، مرتبط‌تر و جامع‌تری برای تولید ارائه می‌دهد. پدیده های فیزیکی را با دیجیتال مرتبط می‌کند و امکان همکاری و دسترسی بهتر در بخش‌ها، شرکا، فروشندگان، محصول و افراد را فراهم می‌کند. این تکنولوژی به صاحبان مشاغل قدرت می دهد تا هر جنبه ای از عملکرد خود را بهتر کنترل و درک کنند و به آنها اجازه می دهد تا از داده های فوری برای افزایش بهره وری، بهبود فرآیندها و افزایش رشد استفاده کنند.

اجزای اصلی اینترنت اشیا صنعتی و صنعت4.0

اینترنت‌اشیا: اینترنت اشیا مخفف اینترنت اشیاء است، مفهومی که به ارتباط بین اشیاء فیزیکی مانند حسگرها یا ماشین‌ها و اینترنت اشاره دارد.

داده‌های بزرگ(Big Data): داده های کلان به مجموعه های بزرگی از داده های ساختاریافته یا بدون ساختار اشاره دارد که می توانند جمع آوری، ذخیره، سازماندهی و تجزیه و تحلیل شوند تا الگوها، روندها، تداعی ها و فرصت ها را آشکار کنند.

هوش مصنوعی(AI): هوش مصنوعی مفهومی است که به توانایی رایانه برای انجام وظایف و تصمیم گیری هایی اشاره دارد که از نظر تاریخی به سطحی از هوش انسانی نیاز دارد.

کارخانه هوشمند(Smart Factory): هوشمند سازی کارخانه ها با استفاده از اینترنت اشیا در سطوح مختلف هوشمند سازی.

دیجیتال سازی: دیجیتالی شدن به فرآیند جمع آوری و تبدیل انواع مختلف اطلاعات به فرمت دیجیتالی اشاره دارد.

یادگیری ماشین(Machin Learning): یادگیری ماشین به توانایی هایی اطلاق می شود که رایانه ها باید به تنهایی از طریق هوش مصنوعی یاد بگیرند و آن را بهبود بخشند – بدون اینکه به طور صریح به آنها گفته یا برنامه ریزی شده باشد.

رایانش ابری(Cloud Computing): رایانش ابری به تمرین استفاده از سرورهای از راه دور متصل به هم متصل در اینترنت برای ذخیره، مدیریت و پردازش اطلاعات اشاره دارد.

پردازش بی‌درنگ داده‌ها: پردازش بی‌درنگ داده به توانایی‌های سیستم‌ها و ماشین‌های کامپیوتری برای پردازش مداوم و خودکار داده‌ها و ارائه خروجی‌ها و بینش‌های زمان واقعی یا نزدیک اشاره دارد.

برنامه ریزی منابع سازمانی(ERP): ابزارهای مدیریت فرآیند کسب و کار که می تواند برای مدیریت اطلاعات در سراسر یک سازمان استفاده شود.

مزایای به کارگیری اینترنت‌اشیا صنعتی(IIOT) در کارخانه‌ها

 کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره وری: تمام جنبه های فرآیندهای تولید و زنجیره تامین خود را مدیریت و بهینه کنید.

 تیم قوی‌تر و افزایش همکاری بین بخش‌های مختلف کارخانه: با یکپارچه‌سازی داده‌های جمع‌آوری شده، تحلیل و پردازش آن‌ها همکاری میان بخش‌ها افزایش می‌یابد، علاوه بر این به افراد از جمله اپراتور‌ها، مدیران و مدیران اجازه دهند تا از داده‌ها و اطلاعات بی‌درنگ به‌طور کامل‌تر استفاده کنند تا تصمیم‌های بهتری در هنگام مدیریت روز خود بگیرند.

جذب نیروی جوان : شرکت‌هایی که روی فناوری‌های مدرن و نوآورانه سرمایه‌گذاری می‌کنند، موقعیت بهتری برای جذب و حفظ کارگران جدید دارند.

کسب مزایای رقابتی: برای رقابتی ماندن، باید سیستم‌ها و فرآیندهایی را داشته باشید که به شما امکان می‌دهند همان سطح خدمات (یا بهتر) را به مشتریان و مشتریان خود ارائه دهید. با استفاده از اینترنت‌اشیا صنعتی سطح خدمات خود را ارتقا دهید و در نتیجه رضایت مشتری را کسب کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *