هوشمند سازی یک فرآیند دیجیتال شده در یک مجموعه می باشد. این امکان با ارتباط بین دستگاه ها، سیستم های تولید و نظارتی به صورت پیوسته و با جمع آوری لحظه به لحظه اطلاعات فراهم می شود. این اطلاعات به تصمیم گیری ها برای بهبود فرآیند مورد استفاده قرار می گیرد. پیاده سازی این تکنولوژی با تلفیق دانش های هوش مصنوعی (AI)، داده های بزرگ (Big Data)، محاسبات ابری (cloud computing) و اینترنت اشیا (IOT) صنعتی فراهم می شود.
این فناوری به منظور نمایش دادن و مانیتورینگ تمام فرآیند تولید از چرخه تامین تا ابزارآلات تولید و دستگاه ها و حتی بررسی تک به تک وظایف اپراتور ها، دنیای دیجیتال را به دنیای فیزیکی صنایع متصل می سازد. این فناوری به تازگی در تمامی صنایع پیشرو و تولید کنندگان معتبر مورد استقبال قرار گرفته و از مزایای آن همچون ارتقای کیفیت و کاهش هزینه ها بهره می برد.
سطوح هوشمند سازی
- سطح اول (در دسترس بودن داده ها): در این سطح داده های مورد نیاز برای قسمت های مختلف صنعت مورد نظر توسط سنسور ها، دوربین و دیگر تجهیزات اندازه گیری ثبت و جمع آوری می گردد، ولی کماکان تجزیه و تحلیلی روی داده ها انجام نمی شود.
- سطح دوم (تحلیل و مانیتورینگ): در این سطح می توان به داده ها شکل ساختارمند تر و قابل فهم تر داد و آن ها را در مرکزی جمع آوری کرده و بعد از پردازش های اولیه روی نمایشگر نمودار ها و شاخص های مورد نظر را نمایش داد. اما کماکان برای رسیدن به یک کارخانه تمام دیجیتال باید سطوح بعدی را اجرا نمود.
- سطح سوم (پیش بینی): تفاوت این سطح با 2 سطح قبلی در این است که در این جا بدون نظارت انسان و با کمک یادگیری ماشین و هوش مصنوعی داده ها تجزیه و تحلیل شده و می توانند به صورت خودکار خرابی های احتمالی را پیش بینی کنند.
- سطح چهارم (پیشنهاد راه حل و اجرای خودکار): در این سطح با استفاده از پیش بینی های انجام شده در سطح سوم و بدون دخالت انسان سیستم اقداماتی را در جهت حل یک مشکل و بهبود فرآیند به صورت خودکار انجام می دهد.
فواید کارخانه هوشمند
- هوشمندی فرآیند تولید: این سیستم با استفاده از تصمیم گیری مبتنی بر شواهد جمع آوری شده از فرآیند تولید می تواند قابلیت دستگاه ها و بهره وری کارکنان را افزایش دهد.
- کاهش هزینه ها: کنترل هوشمند فرآیند تولید باعث جلوگیری از هدررفت منابع و کاهش هزینه ها می گردد.
- کاهش ضایعات: هوشمند سازی مدیریت فرآیند تولید را به صورت لحظه به لحظه در دست دارد که این باعث جلوگیری از تولیدات معیوب و کاهش کیفیت تولید می شود.
- توسعه محصول: استخراج تمامی داده ها و جمع آوری و پیش بینی های مبتنی بر آن ها توسعه محصول را راحت تر نموده و برنامه ریزی برای تولید با کیفیت بالا و ارائه به مشتری را تسهیل می نماید.
- پایداری کیفیت: به دلیل استفاده از یادگیری ماشین با تحلیل داده ها امکان پیش بینی خطا و پیش گیری از خط تولید در کارخانه هوشمند باعث پایداری کیفیت و ارائه محصول مرغوب می گردد.
صنایعی که نیاز به استفاده از اسمارت فکتوری دارند
- فرودگاه ها
- خودروسازی
- غذایی
- سلامت و پزشکی
- دارویی
- دامپروری و صنایع لبنیاتی
- کشاورزی
- انبار داری و توزیع
- فولاد
- پتروشیمی
- آجر سازی
- سنگ بری ها
- لوازم خانگی
پیشنهاد ما
چابک شدن فرآیند تولید و مدیریت دیجیتال باعث افزایش سرعت و دقت و کاهش هزینه ها با استفاده از سیستم های هوشمندسازی موجب استفاده روز افزون آن ها در صنایع مختلف شده است. برای پیشرو بودن در صنعت خود و مشاوره برای پیاده سازی کارخانه هوشمند با تیم فنی فناور فرتاک اسپادانا در ارتباط باشید و به صورت رایگان مشاوره تخصصی دریافت کنید.