هوش مصنوعی در کنترل کیفی و بازرسی محصولات

این روز‌ها هوش مصنوعی در تمامی حوزه‌ها استفاده می‌شود. تولید‌کنندگان نیز می‌توانند از قدرت هوش مصنوعی استفاده کنند و اتوماسیونی سریع‌تر، دقیق، ارزان‌تر و برتر را ارائه دهند. علاوه بر آن می‌توانند از سیستم‌های بازرسی خودکار به جای بازرسی سنتی استفاده کنند و بهره وری خود را افزایش دهند.

مقایسه سیستم های بازرسی خودکار در مقایسه روش های سنتی

  • بدون شک، کنترل کیفیت بسیار پیچیده است. در اینجا برخی از چالش های مرتبط با رویکرد دستی سنتی برای کنترل کیفیت آورده شده است.
    • عدم تخصص
    • شکست‌های متعدد و تشخیص علت اصلی نقص:
      گاهی اوقات دو یا چند موضوع تولید را تحت تأثیر قرار می‌دهد و تشخیص علت اصلی نقص دشوار می‌شود.
    • ساعات محدود مهندسین: ساعات نفر محدود یک مهندس نمی‌تواند به صورت فیزیکی هر مشکلی را بررسی کند.
    • ردیابی نقص در خط تولید‌های بزرگ و پراکنده

    در مقابل، بازرسی خودکار مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند عیوب رایج را تجزیه و تحلیل کند و حتی الگو‌های خرابی تولید را طبقه‌بندی کند. جنبه‌های آسیب‌پذیر تولید را شناسایی می‌کند و شکست را پیش‌بینی می‌کند. به بیان ساده، با توجه به کنترل کیفیت، هوش مصنوعی در تولید می‌تواند از انسان بهتر عمل کند. به لطف یادگیری ماشینی، یک راه حل مبتنی بر هوش مصنوعی را می‌توان آموزش داد تا داده‌ها را بر اساس یک سیستم مبتنی بر قانون طبقه‌بندی کند و سپس خرابی‌ها و نقص‌ها را زودتر شناسایی کند.

مزایای به کارگیری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در کنترل کیفی محصولات

  • شناسایی سریع نقاط در معرض خطر: به لطف بینایی کامپیوتر و یادگیری ماشین، سیستم‌های مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند به سرعت مشکل را در هر بخشی از خط تولید که توسط دوربین‌ها یا حسگر‌ها نظارت می‌شود، تشخیص دهند. در واقع، راه حل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند نرخ تشخیص عیب را تا ۹۰ درصد در مقایسه با نرخ بازرسی انسانی افزایش دهند. این به مهندسان این امکان را می‌دهد که زمان گرانب‌های خود را صرف رسیدگی به مشکلات کنند، نه اینکه به صورت دستی برای عیوب بازرسی کنند.
  • تجزیه و تحلیل دقیق علت اصلی نقص: یک راه حل مبتنی بر هوش مصنوعی نه تنها نقص‌ها را شناسایی می‌کند، بلکه علت اصلی آن‌ها را نیز پیدا می‌کند. اگر چندین خرابی رخ دهد، هوش مصنوعی دنباله آن‌ها را ردیابی می‌کند. حتی بهتر از آن، تجزیه و تحلیل علت ریشه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی به جلوگیری از نقص‌های ساخت در آینده کمک می‌کند. این نشان می‌دهد که چه بخش‌هایی از زنجیره ارزش نیاز به تغییر دارد، و به مهندسان این امکان را می‌دهد که به طور مداوم عملکرد را بهبود بخشند و نقص‌های تولید را کاهش دهند.
  • بهینه سازی تولید:  کنترل کیفیت هوش مصنوعی در تولید می‌تواند شرایط عملیاتی بهینه را تعیین کند. با تجزیه و تحلیل داده‌های مختلف تولید، می‌تواند به طور خودکار متغیر‌های کلیدی را برای چنین شرایطی تعیین کند. بنابراین، عیوب و ضایعات محصول به حداقل می‌رسد.
  • یکپارچگی اطلاعات و قدرت پیش بینی: سیستم‌های بازرسی خودکار، وضعیت محصولات را ثبت می‌کنند. سپس این اطلاعات بخش‌های را طبقه‌بندی کرده و یک سیستم یکپارجه برای شما به ارمغان می‌آورند. اکنون با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین شما قادر به پیش‌بینی آینده هستید.
  • صرفه جویی در زمان: سیستم‌های خودکار بازرسی تست کیفیت را سریعتر از انسان انجام دهد. می‌تواند کار‌های پیچیده را به طور کامل خودکار کند. تست کیفیت خودکار به ساعت کار کمتری نسبت به تست کیفیت دستی نیاز دارد.